Groep 1/2 A

Welkom in groep 1/2a! De groep van juf Marieke en juf Mirella. 

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Marieke er. Juf Mirella is er op woensdag. 

 

Op deze pagina blijft u op de hoogte van wat de kinderen allemaal doen, ontdekken, onderzoeken, kortom wat we allemaal leren! 

 

 

Het komende schooljaar plaatsen we zoveel mogelijk verhalen en foto's op deze groepspagina. Wij proberen de pagina zo actueel mogelijk te houden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en spannende activiteiten in en rond de school? Houd dan vooral ook de Facebookpagina en het Twitteraccount van de Merkelbachschool in de gaten. 

 

 

 

 

Verzoekje van de juffen: wij kunnen altijd wc-rollen, kranten, tijdschriften, eierdozen, lege doosjes en ander verpakkingsmateriaal gebruiken!

maart 2018

De afgelopen vier weken hebben gewerkt met het thema 'verkeer'. We hebben veel geleerd over wat veilig gedrag is in het verkeer, over verkeersborden (vorm, kleur en betekenis) en we hebben zelfs onze eigen verkeersborden ontworpen! We hebben heerlijk buiten kunnen spelen met de verkeersmaterialen. 

 

 

Vandaag zijn we begonnen met het thema 'Lente'. We hebben een bloemenhoek op de gang waarin we van verschillende soorten bloemen boeketten kunnen maken, bloemen kunnen (ver)kopen en kaartjes bij de boeketten kunnen schrijven.

We zullen gaan ontdekken hoe bloemen groeien, hoe rupsen vlinders worden en hoe de in de lente veel dieren kleintjes krijgen.

 

Om jullie alvast nieuwsgierig te maken, mogen jullie raden wat dit zijn...

 

Zijn jullie ook zo benieuwd wat hier uit gaat komen..?

 

 

september 2018

 

Welkom (terug) op school allemaal!

We beginnen het nieuwe schooljaar met leuke activiteiten om elkaar te leren kennen en avonturen van de zomervakantie met elkaar te delen. Ook besteden we aandacht aan het opfrissen van de afspraken op school en in de klas.

Gedurende het jaar leren de kinderen van alles rondom thema's die aansluiten bij hun belevingswereld. Het eerste thema is 'ik en jij'. Hoe zie ik er uit? Hoe zie jij er uit? We leren over ons lichaam en hoe je jezelf goed verzorgt. Ook sluiten we aan bij het thema van de Kinderboekenweek en gaan we aandacht besteden aan vriendschap en samen spelen.  

 

Binnenkort kunt u zich inschrijven voor een eerste kennismakingsgesprek met de leerkracht.

 

23 januari 2018

 

Wij zijn volop bezig met ons nieuwe thema Annie M.G. Schmidt. Wij hebben al veel mooie verhalen en versjes voorgelezen. Het meisje Floddertje is wel onze favoriet. In de meeste verhalen speelt schoon en vies een belangrijke rol. Dus zijn wij in de klas en zelfs in de directiekamer druk aan het poetsen!

Morgen is het wasdag en gaan we lekker poppenkleertjes wassen in de wastafel. Met schuim hebben wij heerlijk geschreven op de tafel. Dit vond iedereen heel erg spannend.

In de kapsalon, waar Floddertje zelf helemaal kaal uitliep, wordt druk geknipt.

 

 

 

 

 

 

 

31 oktober 2017

 

De afgelopen weken hebben we druk gewerkt aan het thema 'griezelen'. De kinderen hebben enorm genoten van alle enge en spannende boeken, die wij hebben gelezen. Hennie de Heks vormde de rode draad in ons thema, maar wij lazen ook boeken over monsters (De Gruffalo), bang zijn (Bang Mannetje) en heksen, spinnen en andere griezeldingen. 

In de huishoek werden dagelijks toverdrankjes bereid door levensechte heksen en tovenaars. We genoten van een superspannende theatervoorstelling over monsters, waarbij wij samen uiteindelijk het engste monster werden!

 

De afsluiting van het thema was een gezellig griezelcircuit met alle kleuters en groep 3. Alle ouders die ons hebben meegeholpen, super bedankt!