Groep 1/2 B

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin.                                             

 

Bij de kleuters wordt gewerkt met thema’s. Wij gebruiken de methode “Ik en Ko” maar ook thema’s als Sinterklaas, Kinderboekenweek, Kerst, lente komen aan bod. Dit jaar zijn er op school ook weer projectweken. Hierin zullen thema’s schoolbreed aan bod komen en dat zal in de hele school te zien zijn. 

Naast het lopende thema zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen. We werken onder andere met de ontwikkelingsmaterialen, knutselen en leren Engels. De kinderen uit groep 2 krijgen al taken die ze binnen een bepaalde periode gedaan moeten hebben.


Bij ieder thema maken we een thematafel en gebruiken we de lettermuur. De kinderen mogen iets meenemen van thuis over het thema en ze mogen iets meenemen dat begint met de letter van dat moment. Op dinsdag hebben we gym van meester Sjors. Natuurlijk spelen we ook lekker buiten op het kleuterplein of binnen in de speelzaal.

Tot de voorjaarsvakantie

In het nieuwe jaar zijn we begonnen met het herhalen van de afspraken op school. Ook hebben we spelletjes gedaan die het groepsgevoel en het vertrouwen in elkaar bevorderen. Kinderen leidden hun geblinddoekte klasgenootje veilig naar hun stoel. Wat deden jullie dat goed!

Nu zijn we begonnen met het thema Kunst. We leren over kleuren, mengen en de letter 'V' van verf staat centraal.

 

Tussen herfst- en kerstvakantie

Deze periode hebben we van alles geleerd over typische herfstdingen zoals paddenstoelen en spinnen. We hebben verschillende paddenstoelen bekeken, betast, geroken, gesneden, gebakken en geproefd! Van spinnen weten we nu dat ze 8 poten hebben en 8 ogen. Zelf hebben we er ook eentje gemaakt. En appelmoes maken kunnen we nu ook als de beste. Met onze zelfgemaakte lampionnen in de vorm van een paddenstoel zijn we op bezoek gegaan bij de peuters om voor ze te zingen met Sint Maarten.

Tijdens de Sint- en Kerstperiode hebben we veel gerijmd en nieuwe liedjes geleerd. Ook kwamen er kinderen uit groep 5 en 8 helpen met knutselen en pepernoten bakken. De grote kinderen zijn altijd heel zorgzaam en geduldig met om onze kleintjes, heerlijk om te zien hoe ze samen werken! De feestperiode hebben we afgesloten met een heerlijk kerstdiner. Dank allemaal voor de lekkere hapjes.

 

 

Schooljaar 2018-2019

We beginnen dit jaar met een gezellige groep van 19 kinderen. De eerste periode gaan we elkaar beter leren kennen en herhalen we de gedragsafspraken die we op school met elkaar hebben gemaakt. Samen gaan we ook een verjaardagskalender maken om in de klas op te hangen.

 

Het eerste thema is 'ik en jij'. Hoe zie ik er uit? Hoe zie jij er uit? We leren over ons lichaam en hoe je jezelf goed verzorgt. Ook sluiten we aan bij het thema van de Kinderboekenweek en gaan we aandacht besteden aan vriendschap en samen spelen. We genoten van een geweldige, interactieve voorstelling op school over vriendschap.

 

Binnenkort kunt u zich inschrijven voor een eerste kennismakingsgesprek met de leerkracht.