Groep 1/2 B

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin.                                             

 

Bij de kleuters wordt gewerkt met thema’s. Wij gebruiken de methode “Ik en Ko” maar ook thema’s als Sinterklaas, Kinderboekenweek, Kerst, lente komen aan bod. Dit jaar zijn er op school ook weer projectweken. Hierin zullen thema’s schoolbreed aan bod komen en dat zal in de hele school te zien zijn. 

Naast het lopende thema zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen. We werken onder andere met de ontwikkelingsmaterialen, knutselen en leren Engels. De kinderen uit groep 2 krijgen al taken die ze binnen een bepaalde periode gedaan moeten hebben.


Bij ieder thema maken we een thematafel en gebruiken we de lettermuur. De kinderen mogen iets meenemen van thuis over het thema en ze mogen iets meenemen dat begint met de letter van dat moment. Op dinsdag hebben we gym van meester Sjors. Natuurlijk spelen we ook lekker buiten op het kleuterplein of binnen in de speelzaal.

Schooljaar 2018-2019

We beginnen dit jaar met een gezellige groep van 19 kinderen. De eerste periode gaan we elkaar beter leren kennen en herhalen we de gedragsafspraken die we op school met elkaar hebben gemaakt. Samen gaan we ook een verjaardagskalender maken om in de klas op te hangen.

 

Het eerste thema is 'ik en jij'. Hoe zie ik er uit? Hoe zie jij er uit? We leren over ons lichaam en hoe je jezelf goed verzorgt. Ook sluiten we aan bij het thema van de Kinderboekenweek en gaan we aandacht besteden aan vriendschap en samen spelen.   

 

Binnenkort kunt u zich inschrijven voor een eerste kennismakingsgesprek met de leerkracht.