Groep 8

Welkom in groep 8 bij juf Monica en juf Yoka

 

 

BERICHTEN

05 mrt 2020 - Musical
--------T O P---S E C R E T--------

 

Ssssst. In groep 8 zijn we gestart met de musical. Momenteel worden de rollen verdeeld en lezen we met elkaar de scenes goed door. Over een tijdje wordt er meer duidelijk, alles is nog spannend en nieuw. We proberen de rollen uiteraard zo te verdelen dat iedereen straks op het podium het allerbeste van zichzelf kan laten zien! Gelukkig hebben we nog heel veel tijd om te oefenen!

 

Einde bericht ------------------------------------------------


05 mrt 2020 - Onderzoekend Leren Thema Groeien
Preview foto Deze week is groep 8 gestart met het thema 'Groeien en Lentekriebels'. We duiken steeds verder in het fenomeen 'groeien' en onderzoeken met elkaar de vragen die dit onderwerp oproept. Een greep uit de vragen die groep 8 zichzelf tot nu toe gesteld heeft:

- Waarom is niet iedereen even lang?

- In welke fase van je leven groei je het snelst?

- Hoe snel groeit een gemiddeld mens?

 

Wat is 'groeien' eigenlijk een wonderlijk en onverklaarbaar iets. In een schooltv filmpje zagen we dat er ook veel verschillen zijn tussen mensen die in een andere levensfase zijn. Zo had een oudere mevrouw bijvoorbeeld minder energie op haar 58e dan toen zij 31 jaar oud was.

We leren ondertussen ongemerkt ook nieuwe woorden. 'Adolescent' is daar een mooi voorbeeld van. 

 

Elke week doorlopen we een stap in de cyclus van Onderzoekend Leren. Deze week is dat dus gestart met 'verwonderen'. Volgende week gaat groep 8 verder met het thema in de 'Verkenningsfase'. De kinderen zijn enthousiast en wij ook!

 


16 dec 2019 - Bijna kerst!
Preview foto Groep 8 is zich aan het opmaken voor een gezellig kerstdiner. Dit gaat gebeuren op donderdag 19 december.

Zoals elk jaar gaan we met elkaar genieten van meegebrachte hapjes en drankjes.

De klas is al sfeervol ingericht met een kerstboom, kerstlichtjes en allerlei knutselwerkjes van de kinderen op het prikbord.

 

We kijken er naar uit om met elkaar aan tafel te gaan!


06 dec 2019 - Sinterklaas
Preview foto Op woensdag 4 december hebben we met elkaar Sinterklaas gevierd in groep 8. Er waren veel mooie surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. 

We vieren Sinterklaas in groep 8 altijd 1 dag eerder dan in de rest van de school. Dit heeft natuurlijk een speciale reden. 

 

En op donderdag 5 december was het dan echt zo ver: Sinterklaasfeest voor de hele Merkelbachschool!