Groep 1/2b

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin                                        

 

juf Birgitte werkt in groep 1/2B op maandag, dinsdag en woensdag. Ze woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen van 11 en 16 jaar. Op school zingt ze graag en verzint ze steeds nieuwe spelletjes en activiteiten om te doen in de speelzaal.

Juf Karin werkt in groep 1/2B op donderdag en vrijdag. Zij woont met haar man in Almere en heeft 2 grote kinderen van 26 en 21 jaar. Zij houdt erg van kinderboeken en zorgt dat er veel leuke boeken gelezen kunnen worden op school.

 

Wat leren we in de kleutergroepen?

 

De kinderen uit groep 1 en 2 zitten bij elkaar in de klas, ze volgen hetzelfde dagritme. We vinden het belangrijk dat we het samen fijn hebben in de klas. Daarom besteden we veel aandacht aan het elkaar leren kennen en het oefenen met de (PBS-)afspraken en routines. De oudere kinderen helpen hierbij de jongere kinderen. Hier leren we allemaal van. 

 

Twee keer per dag zitten we samen in de kring; we doen dan een activiteit op het gebied van rekenen, klanken of letters, uitbreiding van de woordenschat, verhaalbegrip, Engels, wereldoriëntatie, muziek..

 

De kinderen werken daarnaast met materiaal dat hun ontwikkeling op allerlei gebieden stimuleert. Denk aan knutselen, tekenen en kleuren, puzzelen, gezelschapsspelletjes doen, telwerkjes, mozaiek leggen, letters of cijfers stempelen en rijmoefeningen.

Ook kiezen de kinderen hun eigen activiteit, zoals schilderen, spelen met auto's, dieren, lego en constructiemateriaal, spelen in de huishoek, de bouwhoek, de themahoek, de water/zandtafel. 

Soms doen we ook reken- of taalspelletjes op het digitale schoolbord.

De leerkracht begeleidt, speelt mee, stimuleert en observeert.

 

De kinderen in groep 2 bereiden we voor op de overgang naar groep 3. 

Dit doen we onder andere door het geven van weektaken, het stimuleren van langere tijd zelfstandig werken en het zelf leren oplossen van problemen.

BERICHTEN

13 okt 2020 - Tot de herfstvakantie
Preview foto In onze klas hebben we de afgelopen tijd een ridderschild gemaakt met verf en karton, gezongen over ridders (kent u dit liedje inmiddels ook: Ridder Martijn en Ridder Koen), kastelen gebouwd, uitgevonden hoe je die stevig kunt maken en ook nog gevierd dat iemand uit de klas grote zus is geworden. De kinderen hebben veel nieuwe woorden geleerd zoals slotgracht, jonkvrouw, troubadour en harnas. Tijdens de gymlessen hebben we geleerd goed te mikken, te klimmen en te springen. Ook hebben we nog samen met groep 7/8 het schoolplein netjes gemaakt. Tijdens de Kinderboekenweek kwamen acteurs in de klas die speelden dat ze uit het verleden kwamen. We zagen een oermens, een ridder, een schilder en een prinses. Na de herfstvakantie gaan we eerst weer even aan de slag met de afspraken over hoe je fijn met elkaar omgaat, daarna is het tijd voor het nieuwe thema. Wat dat wordt, is nog een verrassing....

03 sep 2020 - Start schooljaar 2020-2021
Preview foto Beste allemaal,

Het schooljaar is half augustus begonnen en we zijn blij dat we alle kinderen weer in de klas hebben kunnen verwelkomen! Natuurlijk is het vreemd om op het plein afscheid te nemen van je ouders als je net naar school gaat, maar wat hebben de kleintjes zich goed gehouden!  

Na de eerste weken waarin we vooral aandacht hebben gehad voor groepsvorming, elkaar leren kennen en afspraken maken over hoe het fijn is in de klas voor iedereen, is het nu tijd voor het eerste thema "Ridders". Samen bedenken we wat we daar over willen weten en proberen we door onderzoek te doen de antwoorden te vinden. Hoe word je een ridder?, wat eten ridders?, leven er nu nog ridders?, kunnen meisjes ook ridder zijn?

We houden jullie op de hoogte!