Groep 1/2b

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin                                        

 

Bij de kleuters wordt gewerkt met thema’s. U kunt dan denken aan herfst, verkeer en kunst, maar ook thema’s als Sinterklaas, Kinderboekenweek en Kerst komen aan bod. Dit jaar zijn er op school ook weer projectweken. Hierin zullen thema’s schoolbreed aan bod komen en dat zal in de hele school te zien zijn. Naast het lopende thema zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen. We werken onder andere met de ontwikkelingsmaterialen, knutselen en leren Engels. De kinderen uit groep 2 krijgen al taken die ze binnen een bepaalde periode gedaan moeten hebben.


Bij ieder thema maken we een thematafel en gebruiken we de lettermuur. De kinderen mogen iets meenemen van thuis over het thema en ze mogen iets meenemen dat begint met de letter van dat moment. Natuurlijk spelen we ook lekker buiten op het kleuterplein of binnen in de speelzaal. 

BERICHTEN

13 okt 2020 - Tot de herfstvakantie
Preview foto In onze klas hebben we de afgelopen tijd een ridderschild gemaakt met verf en karton, gezongen over ridders (kent u dit liedje inmiddels ook: Ridder Martijn en Ridder Koen), kastelen gebouwd, uitgevonden hoe je die stevig kunt maken en ook nog gevierd dat iemand uit de klas grote zus is geworden. De kinderen hebben veel nieuwe woorden geleerd zoals slotgracht, jonkvrouw, troubadour en harnas. Tijdens de gymlessen hebben we geleerd goed te mikken, te klimmen en te springen. Ook hebben we nog samen met groep 7/8 het schoolplein netjes gemaakt. Tijdens de Kinderboekenweek kwamen acteurs in de klas die speelden dat ze uit het verleden kwamen. We zagen een oermens, een ridder, een schilder en een prinses. Na de herfstvakantie gaan we eerst weer even aan de slag met de afspraken over hoe je fijn met elkaar omgaat, daarna is het tijd voor het nieuwe thema. Wat dat wordt, is nog een verrassing....

03 sep 2020 - Start schooljaar 2020-2021
Preview foto Beste allemaal,

Het schooljaar is half augustus begonnen en we zijn blij dat we alle kinderen weer in de klas hebben kunnen verwelkomen! Natuurlijk is het vreemd om op het plein afscheid te nemen van je ouders als je net naar school gaat, maar wat hebben de kleintjes zich goed gehouden!  

Na de eerste weken waarin we vooral aandacht hebben gehad voor groepsvorming, elkaar leren kennen en afspraken maken over hoe het fijn is in de klas voor iedereen, is het nu tijd voor het eerste thema "Ridders". Samen bedenken we wat we daar over willen weten en proberen we door onderzoek te doen de antwoorden te vinden. Hoe word je een ridder?, wat eten ridders?, leven er nu nog ridders?, kunnen meisjes ook ridder zijn?

We houden jullie op de hoogte!