Groep 1/2b

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin                                        

 

Bij de kleuters wordt gewerkt met thema’s. U kunt dan denken aan herfst, verkeer en kunst, maar ook thema’s als Sinterklaas, Kinderboekenweek en Kerst komen aan bod. Dit jaar zijn er op school ook weer projectweken. Hierin zullen thema’s schoolbreed aan bod komen en dat zal in de hele school te zien zijn. Naast het lopende thema zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen. We werken onder andere met de ontwikkelingsmaterialen, knutselen en leren Engels. De kinderen uit groep 2 krijgen al taken die ze binnen een bepaalde periode gedaan moeten hebben.


Bij ieder thema maken we een thematafel en gebruiken we de lettermuur. De kinderen mogen iets meenemen van thuis over het thema en ze mogen iets meenemen dat begint met de letter van dat moment. Op dinsdag hebben we gym van juf Sterre. Natuurlijk spelen we ook lekker buiten op het kleuterplein of binnen in de speelzaal. 

BERICHTEN

04 mei 2020 - Tot de voorjaarsvakantie
Preview foto Na oud en nieuw zijn we aan de slag gegaan met het thema De Ruimte. Alle planeten uit ons zonnestelsel, inclusief de aarde, hingen in onze klas. Samen met een astronaut leerden we van elke planeet iets bijzonders. Wist jij dat Neptunus het verste weg van de aarde staat en dat Jupiter de grootste planeet is? Paxi, het ruimtewezen van het European Space Agency, leerde ons over de maan in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=8popaYvkhb4

Met lege, oude verpakkingen hebben we onze eigen ruimtevoertuigen gemaakt en natuurlijk moet je als je op reis gaat de ruimte in goed aftellen. Daar hebben we veel mee geoefend. Kijk maar mee Met de kapla maakten we sterren, planeten en een ufo zoals je hier onder kunt zien. En we leerden het liedje: Astronautje, mag ik met je mee omhoog.


20 dec 2019 - Tot de kerstvakantie
Wat hebben we veel geleerd de afgelopen periode! De eerste weken op school hebben we elkaar leren kennen en hebben afspraken gemaakt over hoe we het fijn kunnen hebben met elkaar in de klas. Dat zijn de gouden weken. 

Daarna was het tijd voor de kinderboekenweek en het thema reizen. We hebben op de gang een echt vliegtuig gemaakt! In de herfst zijn we samen met de voorschool naar het Amstelpark gegaan om te speuren naar allerlei mooie dingen uit de natuur. Tenslotte werd het tijd voor de periode met de feesten rond Sinterklaas en Kerst. Wat een gezelligheid en drukte en wat fijn dat zoveel ouders een handje geholpen hebben met versieren, lekkere hapjes maken, groepjes begeleiden en weer opruimen. We hebben natuurlijk ook veel liedjes geleerd, misschien heeft u thuis wel gehoord van de 'Zes mooie ballen in de Kerstboom'. Hieronder vindt u de link naar het liedje op Youtube. 

We wensen jullie fijne feestdagen toe en zien iedereen graag weer terug op 6 januari 2020.

 

 

 

 


22 aug 2019 - Welkom!
Maandag 26 augustus verwelkomen we iedereen weer met plezier in groep 1/2b. Op maandag tot en met woensdag is juf Birgitte in de klas en donderdag en vrijdag is juf Karin er. Op woensdag komt Lonneke bij ons stagelopen tot en met januari. Zij zal zich binnenkort even aan u voorstellen. Natuurlijk zijn we ook heel blij met de ondersteuning die we gaan krijgen van onze assistenten Jessica en Samantha.