Groep 1/2c

Welkom in groep 1/2c bij juf Samantha                                         

 

Hallo, ik ben Samantha. Ik ben 24 jaar oud en ik sta dit jaar 5 dagen voor groep 1/2C. 

Ik werk inmiddels al 3 jaar op deze school. Wat velen van jullie niet weten is dat ik zelf als kind ook op de Merkelbachschool heb gezeten. Tijdens mijn PABO opleiding ben ik teruggekomen naar de Merkelbachschool als onderwijsassistente en inmiddels werk ik hier als leerkracht. Nog een leuk weetje: Tijdens mijn studie heb ik elke zaterdag zwemles gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar. 

Ik hoop dat ik er samen met de kinderen een leuk en leerzaam schooljaar van kan maken! 

 

Wat leren we in de kleutergroepen?

 

De kinderen uit groep 1 en 2 zitten bij elkaar in de klas, ze volgen hetzelfde dagritme. We vinden het belangrijk dat we het samen fijn hebben in de klas. Daarom besteden we veel aandacht aan het elkaar leren kennen en het oefenen met de (PBS-)afspraken en routines. De oudere kinderen helpen hierbij de jongere kinderen. Hier leren we allemaal van. 

 

Twee keer per dag zitten we samen in de kring; we doen dan een activiteit op het gebied van rekenen, klanken of letters, uitbreiding van de woordenschat, verhaalbegrip, Engels, wereldoriëntatie, muziek..

 

De kinderen werken daarnaast met materiaal dat hun ontwikkeling op allerlei gebieden stimuleert. Denk aan knutselen, tekenen en kleuren, puzzelen, gezelschapsspelletjes doen, telwerkjes, mozaiek leggen, letters of cijfers stempelen en rijmoefeningen.

Ook kiezen de kinderen hun eigen activiteit, zoals schilderen, spelen met auto's, dieren, lego en constructiemateriaal, spelen in de huishoek, de bouwhoek, de themahoek, de water/zandtafel. 

Soms doen we ook reken- of taalspelletjes op het digitale schoolbord.

De leerkracht begeleidt, speelt mee, stimuleert en observeert.

 

De kinderen in groep 2 bereiden we voor op de overgang naar groep 3. 

Dit doen we onder andere door het geven van weektaken, het stimuleren van langere tijd zelfstandig werken en het zelf leren oplossen van problemen.

 

BERICHTEN

20 dec 2019 - Tot de kerstvakantie
De eerst maanden van het jaar hebben we vanalles samen gedaan. Hier volgen een paar van de leukste dingen:

- elkaar leren kennen

- voorlezen door de ouders

- een uitstapje naar het Amstelpark

- muziekles van meester Jeroen

- kerstkoekjes bakken

Bij alle activiteiten zijn we bezig met het oefenen van grote en kleine motoriek, luisteren, samen werken, liedjes zingen, klanken, letters en cijfers ontdekken, samen spelen.

Kijkt u eens in ons fotoalbum op deze pagina om er wat beelden bij te krijgen. 

Bedankt voor alle hulp die we van de ouders krijgen, zonder julllie lukt het niet! We wensen iedereen fijne feestdagen en zien jullie graag weer op 6 januari in de klas.