Groep 4

Welkom in groep 4 bij juf Annelies en juf Jessica.

 

Op maandag en vrijdag staat juf Jessica voor de klas, en dinsdag tot en met donderdag juf Annelies. Op dinsdag en donderdag hebben we gym van juf Sterre en op sommige vrijdagen komt meester Jeroen muziekles geven.


Via deze pagina houden we u onder andere op de hoogte van ouderavonden, gesprekken en uitstapjes.

 

Tussen 8.20 en 8.30 bent u als ouder welkom in de klas en ook na schooltijd staat de deur voor u open. Wanneer u iets met ons wil bespreken, maken wij daar graag tijd voor vrij.

BERICHTEN

16 apr 2020 - We zitten thuis
Preview foto Net als de rest van Nederland zitten wij thuis. Gelukkig kunnen we nog wel met elkaar videobellen, chatten via Snappet en sturen jullie ons leuke foto's van wat jullie thuis allemaal doen. Er wordt thuis hard gewerkt aan spelling, taal en rekenen, maar er worden ook fantasie verhalen geschreven, paaseieren geknutseld en lekker gekookt. Leo heeft zelfs een recept geschreven bij deze mooie appeltaart.

06 mrt 2020 - Groei
Deze week zijn we in de hele school begonnen met het thema groei.

In het kader van onderzoekend leren hebben we gepraat over wat we al weten over groei, en wat we graag nog willen weten. Deze vragen kwamen onder andere naar voren:

Hoe groeit de zee?

Groeit een mens elke nacht?

Hoe lang word ik?

Hoeveel eieren leggen vogels?

De komende weken gaan we op onderzoek naar de antwoorden.


10 feb 2020 - Lezen doen we samen!
Preview foto Afgelopen maandag hebben we in groepjes gelezen. Er was een verteller en verder had iedereen een rol. Zo waren er onder andere de rol van meester Thijs, Mohammed en Laila. Tijdens het lezen letten we extra op komma's, punten, vraagtekens en uitroeptekens.

27 jan 2020 - In groep 4 leren wij de tafels van....
Preview foto Vandaag oefenden we de tafels van 3, 4 en 5 op ons wisbordje.

Als afsluiting mochten we zelf tafelsommen bedenken.

Deze jongens kwamen trots laten zien wat ze al kunnen. Wauw!


22 jan 2020 - Bezoek van een echte schrijver
Preview foto Linda Vogelesang kwam ons vertellen over haar boek Sien en gedichtenbundel Gekke Giebelgriep. Nadat ze een stuk had voorgelezen uit eigen werk was er nog even tijd om vragen te stellen. Hartstikke leuk dat je er was Linda! 

09 okt 2019 - Kinderboekenweek
Preview foto De kinderboekenweek is weer van start gegaan.

Het thema is dit jaar 'Reis mee'.

Na de opening hebben we allemaal een personage uit ons favoriete boek getekend en zo een wereld vol verhalen gecreëerd. Vrijdag sluiten we de kinderboekenweek af met een workshop van de Amsterdamse jeugdtheaterschool.


29 aug 2019 - De Gouden Weken
Preview foto Direct na de zomervakantie zijn wij schoolbreed met De Gouden Weken begonnen. Het doel van deze weken is een goede groepssfeer te creëren tussen de leerlingen onderling en tussen de kinderen en ons. We doen dit onder andere door gezamenlijke spelletjes te spelen waarin vertrouwen centraal staat. Ook zijn er gesprekken met de kinderen over hoe je met elkaar omgaat. Naast De Gouden Weken werken we ook met PBS. Dat is een methode om op sociaal gebied respectvol met elkaar om te gaan. Mocht u hier meer over willen weten, dan lichten wij dit graag verder toe.