Groep 4

Huiswerk:

  • Tafel van 2 & 5
  • Blijven oefenen tafel van 10
  • Lezen !!

 

Activiteiten:

  • Vrijdag 9 oktober: afsluiting projectweek
  •  
Welkom op de groepspagina van groep 4. 

We zijn een enthousiaste groep die veel zin heeft om te leren.

 

Op dinsdag en donderdag hebben wij gymles.

We douchen na het sporten en daarom nemen wij ook een handdoek mee!

 

 

 

 

 

Na de herfstvakantie !

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: Computational Thinking. 

De woorden die we erin herkennen, zeggen eigenlijk wat het betekent: computer denken. 

Dus hoe de computer denkt. De computer kan alleen kleine correcte stapjes uitvoeren. En daarom leren wij denken in kleine stapjes. Dit zodat we later een groter probleem kunnen oplossen!

 

We zijn begonnen met het bedenken wat nu eigenlijk computers zijn en wat zij doen. Toen dit eenmaal duidelijk was, hebben wij zelf een voorwerp gekozen, dat in de toekomst een computer zou kunnen zijn. Zo is er een doodgewone tafel gekozen. Door in deze tafel een computer te stoppen, kan deze zelf de tafel dekken! Zo is er ook bedacht dat een klok de tijd aangeeft voor de vakken op school. En een boek, die kan voorlezen.  Zo heeft iedereen in de klas allemaal creatieve computers getekend op papier. Deze kunt u bewonderen in de gang op school.

 

Groep 4 heeft ook een tweede workshop gevolgd van Marit, van het Jeugdtheater de Krakeling. Zij heeft ons verteld over Robots en hoe een robot eruit ziet. We hebben ook zelf onze eigen robot getekend!

Op woensdag 31 oktober was het dan zover: we mochten naar de voorstelling 'Robotje' in het jeugtheater de Krakeling. Omdat er een ongeluk was gebeurd, moesten we heeeel lang wachten op de bus. Hierdoor waren we bijna te laat....

We hebben gelukkig niets hoeven missen van de voorstelling en hebben met spanning gekeken naar het verrassende en prachtige decor. Doordat er niet gepraat werd door de acteurs, konden we lekker onze eigen fantasie de loop laten. Wat hebben we gelachen om Robotje en hoe zij communiceerde met de mens.

 

Deze week gaan we verder met het thema computational thinking en leren we hoe we een groot probleem in kleine stukjes moeten oplossen !

 

Komt u gezellig vrijdag langs, om te kijken wat we allemaal gedaan hebben?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De weken erna....

De informatie avond is geweest, de eerste toetsen zijn gemaakt en de kinderboekenweek is begonnen! Het is hard werken in groep 4, maar we doen ook leuk dingen tussendoor! Zo hebben we een herfstwandeling gemaakt, grote waterverftekeningen gemaakt op behang en gedanst tijdens de kinderboekenweek. Lees maar mee!

 

De herfstwandeling

Tijdens de herfstwandeling hebben we gezocht naar allerlei dingen die van bomen vallen tijdens de herfst. Zo hebben we kastanjes, eikeltjes, verschillende kleuren bladeren en takjes gevonden. De komende weken maken we hier een herfstmobiel van tijdens de bevo- les!

 

Projectlessen

Inmiddels hebben we met rekenen al een aantal projectlessen gehad. Tijdens deze lessen leren en oefenen we klokkijken, met geld bedragen samenstellen én meten & wegen! Zo hebben we geleerd hoeveel een centimeter is en hoe je moet meten met een liniaal. Vandaag hebben we geleerd, hoe zwaar een kilo is. We hebben hierna kunnen bedenken wat zwaarder en lichter is. Noah wist, dat 1 kilo hetzelfde is als 1000 gram. Lukas heeft erna ondekt dat twee flesjes zeep van 500 samen ook 1 kilo zijn!

 

Kinderboekenweek

Tijdens de opening van de kinderboekenweek hebben we kennis gemaakt met Takkie, de hond van Jip & Janneke die voorlopig nog even bij ons in de klas blijft logeren. Het thema van de kinderboekenweek is vriendschap. Tijdens deze week hebben we veel hierover veel gepraat en gelezen. We hebben door die gesprekken met elkaar bedacht wat allemaal bij vriendschap hoort. En al die dingen die bij vriendschap horen, hebben we geschilderd in een gezamenlijke tekening. 

 

Fotoalbum

U kunt in het fotoalbum van groep 4 (rechtsonderin op deze pagina) overige foto's vinden die gemaakt zijn tijdens schooltijd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste weken op school

We zijn een gezellige groep met veel praatjes. Maar wij weten ook hoe er hard gewerkt moet worden. We hebben al veel geleerd en daar gaat dit eerste stukje op de groepspagina dan ook over. 

 

We hebben al geleerd wat klinkers en medeklinkers zijn. Dit is soms nog best lastig, maar gelukkig oefenen we hier heel veel mee. We kunnen al woorden schrijven met twee en drie medeklinkers aan het begin én het einde van een woord!! Wanneer we dit doen, zijn wij bezig met spelling.

We kunnen ook al keersommen maken. We zijn nu bezig met het leren van de tafel van 10. Deze zeggen we dan op bij de juf en dan vraagt de juf nog wat keersommen door elkaar. Hebben we dan alle antwoorden vlot en correct opgezegd dan mogen we een sticker opplakken achter onze naam! Dit betekent dan dat wij de tafel gehaald hebben.

 

We hebben ook al geleerd wat een oppervlak is en hoe je een oppervlakte zou kunnen meten. Dat zie je op de foto hiernaast!

 

Naast hard werken vinden wij het ook heel leuk om zelf vormen te maken. Zelf vormen maken doen wij bij het vak Bevo. Dat betekent Beeldende Vorming. Dan gaan we bijvoorbeeld tekenen, kleuren, knippen of verven.We hebben tijdens deze les Bevo eerst besproken wat vriendschap is en welke woorden hierbij horen. Deze woorden hebben we opgeschreven in een woordspin. Hierna hebben we de woorden uit de woordspin in de tekening verwerkt. Het resultaat zult u volgende week woensdagochtend kunnen bewonderen in de school. Tijdens de start van de Kinderboekenweek!!

 

Kijken jullie af en toe op onze groepspagina? 

Dan kunt u lezen over alles wat wij in groep 4 doen!!