Groep Sport

30 oktober 2018:

De gymlessen van de Merkelbachschool staan vaak in het teken van het leren samenwerken. Tijdens de gymles leren de kinderen om op een sportieve, eerlijke, beleefde en vriendelijke manier met elkaar om te gaan. Door een positieve en veilige sfeer te creëren hoop ik (meester Sjors) dat de kinderen zichzelf tot het uiterste geven. Door voor ieder kind veel succeservaringen te creëren hoop ik dat elk kind het plezier in het sporten ontdekt.

 

Op de onderstaande foto ziet u hoe de kinderen kennis maken met de sport survivallen. Iedere leerling werkt op zijn eigen niveau waardoor elk kind succes ervaart.

 

Op de Mini Marathon van Amsterdam zijn wij al voor de 9de keer uitgeroepen tot sportiefste school van Buitenveldert! Dat maakt een gymmeester natuurlijk erg trots!

 

Twee keer per jaar komt de Japanse school bij ons op visite en wij bij hun. De kinderen leren hierdoor met andere culturen om te gaan, ook tijdens het sporten. Elke leerlin van de Merkelbachschool uit groep vijf en zes wordt gekoppeld aan een of twee Japanse kinderen. Onze leerlingen nemen een zorgzame rol tot zich omdat zij gedurende de les alles moeten uitleggen aan de Japanse kinderen, super leuk om te zien!